Wat doe ik en wie ben ik

4606075112

© The Insights Group Ltd, 2010. All richts reserved.

Als facilitator begeleid ik individuen en groepen op een positieve en effectieve wijze meer inzicht te krijgen in de eigen gedragsvoorkeuren.

Waar krijg je energie van en wat kost juist energie?

Inzicht in je gedragsvoorkeuren zorgt voor meer begrip, het vergemakkelijkt de communicatie en de samenwerking. Je begrijpt je manier van werken en je wijze van reageren beter. Dat wordt nog versterkt door een sessie met teamgenoten te doen.  

 

Wie ik ben

joke.pngCreëren en presteren, een rode lijn in mijn leven. Een originele geest die voor alles openstaat. Een conceptuele denker die het grotere geheel overziet met een objectieve kijk op de wereld om mij heen. Met optimisme, spontaniteit en creativiteit wil ik alles aanpakken, mooier maken en problemen op een vindingrijke wijze oplossen. Ik ben open en direct. Leren zie ik als een levenslang proces om mijn kennis en vaardigheden te vergroten. Dat wil ik graag delen met de mensen om mij heen.

Na het creëren van prachtige maatkleding had ik een mooie carrière bij de provincie Noord-Holland. Een carrière waarin ik door een grote diversiteit in functies, werkzaamheden, opleidingen en trainingen veel ervaring heb opgedaan in management, coaching en organiseren. In 2013 heb ik kennis gemaakt met Insights Discovery en de opleiding gevolgd. Dat leidde tot nog meer inzicht in hoe mijn gedragsvoorkeuren matchen of juist kunnen mismatchen met gedragsvoorkeuren van collega’s. Het maakt het makkelijker om te communiceren en zorgt voor meer balans. Het uitgangspunt van Insights Discovery is: Behandel anderen zoals ZIJ behandeld willen worden. Mijn enthousiasme voor dat waardevrije instrument is zo groot dat ik een eenmanszaak ben gestart met het doel om die kennis te delen.

logo-donkersfacilitator kleinGraag ga ik met teams of personen aan de slag om inzicht te creëren in de wijze waarop je met je eerste gedragsvoorkeur reageert of handelt. Welke voordelen biedt dat inzicht jou? Wat levert het je op als je de andere voorkeuren inzet? Hoe kun je als lid van een team je rol pakken? Wat zijn kwaliteiten en valkuilen van het team?

Joke Donkers